Konfirmation

Konfirmation betyder bekræftelse og er en bekræftelse af dåben. Derfor skal man være døbt for at blive konfirmeret.
Konfirmation forgår sædvanligvis i 7.klasse, hvor en hel årgang konfirmeres sammen. Men der kan også bare være en eller to.
Selve konfirmationen er en del af en gudstjeneste, hvor der også synges salmer og læses op fra Bibelen.

Konfirmanderne siger sammen trosbekendelse, knæler foran altret og præsten siger en velsignelse, mens hun lægger sin hånd på konfirmandens hoved. Derefter læses konfirmandens konfirmationsord højt, og når alle er blevet konfirmeret, beder alle Fadervor. 

Kontakt sognepræsten, hvis du gerne vil konfirmeres eller hvis du er i tvivl.

Hvor meget skal man tro for at blive konfirmeret?

Hvis man tænker, Gud ikke findes, og alt det, der står i Bibelen, bare er noget gammelt vås, og det med at elske sin næste er en dårlig ide, og man slet ikke har lyst til at undersøge det, så skal man måske lade være med at blive konfirmeret. 

Tro kan ikke måles og vejes og sammenlignes, det er noget, som opstår mellem Gud og dig, når I mødes. Tro er ikke lige som at synge og spille fodbold, noget vi kan. Tro opstår mellem Gud og mennesker, når vi opdager at Han er der. Så til konfirmationen er det ikke os, der kommer med vores tro og siger ”Her er jeg”, det er langt mere Gud, der siger ”Jeg er her for dig” ”Tro på mig”, og vi mest af alt bare siger ”Ja, tak, det vil jeg gerne prøve på”.