Bryllup

En kirkelig vielse er et kirkeligt ritual, som er godkendt af de offentlige myndigheder og derfor gør, at man registreres som par. Men vielsesritualet er mere end det, det sætter os og vores liv ind i en ramme, hvor Gud er skaberen, som giver os livet, Kristus udfolder kærligheden på forunderlig vis og hvor deres Ånd får lov at puste på os.

I kan blive viet i Bedsted eller Grurup kirke, hvis I bor i sognet, eller har en tilknytning her til, og hvis en af jer er medlem af folkekirken.
Et bryllup i kirken behøver ikke være en kæmpe fest med mange mennesker. Et brudepar, 2 vidner og kirkens ansatte er nok.
Er I allerede viet på rådhuset kan I få en kirkelig velsignelse, som ligner den kirkelige vielse.

Kontakt sognepræsten hvis du overvejer en vielse eller en kirkelig velsignelse i en af kirkerne.

For at blive viet skal man desuden have en prøvelsesattest, som højst må være 3 måneder gammel på vielsesdatoen

Kan man blive viet andre steder end i kirken?

Ja, det kan man godt, men det kræver at man har et velegnet sted. Stedet skal være ugeneret af andre ting, med mulighed for musik til salmesangen og en mikrofon til præsten, hvis der er mange mennesker, og man skal kunne komme indenfor, hvis der bliver regn og blæst.

Snak med sognepræsten, hvis I overvejer denne mulighed.

Læs mere om bryllup i Folkekirken HER.